Schoonheid

"Schoonheid verdwijnt uit onze wereld omdat we leven alsof het er niet toe doet."
– Sir Roger Scruton
“Stilleven met rottend fruit en noten op een stenen richel”, olieverf op paneel door de Nederlandse meester Abraham Mignon, bedoeld om de korte duur van het leven in herinnering te brengen en de urgente noodzaak om gericht te zijn op blijvende zaken, in plaats van voorbijgaande aardse pleziertjes.

Deze ideeën veranderen
overal levens.

Waarom is schoonheid belangrijk?

Wanneer we de verscheidenheid en grandeur van de flora, dieren in het wild en oceanen op aarde verkennen, dan laat de ervaring van natuurlijke schoonheid in de wereld ons achter met een gevoel van verwondering. De blijvende menselijke werken van uitzonderlijke kunst, muziek en architectuur inspireren ons op dezelfde manier. Zulke cultuuruitingen veredelen de vaak tragische menselijke ervaring en geven betekenis of verlichting aan ons tijdelijke bestaan.

Het is niet verrassend om door de tijd heen bij de hoeksteen van beschavingen schoonheid in haar verschillende vormen aan te treffen. Schoonheid kan immers de waarheid en goedheid vergroten die de ultieme betekenis aan ons leven geven.

De Common Sense Society zet zich in voor het vieren van duurzame kunst, literatuur, muziek, architectuur en de natuurlijke wereld door middel van onderwijsinitiatieven, zorgvuldig gekozen ledenexcursies, live-evenementen en meer.

Blijf op de Hoogte

Schrijf je in voor onze Tocqueville Programma mailinglijst.


We sturen u af en toe e-mails over aankomende evenementen, publicaties en kansen om in contact te komen met Common Sense Society–Nederland. Privacybeleid.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.