Verder lezen

Prof. Lucas Bergkamp over de conditie van de Nederlandse rechtsstaat

Amsterdam, Nederland (26 februari 2022)

Meer weten

Pablo Lamberti over filosofie en strijdvaardig leven

Amsterdam, Nederland (15 januari 2022)

Meer weten

Schoonheid op Locatie

Amsterdam, Nederland (30 oktober 2021)

Meer weten

Tafelgast Josse de Voogd

Online Discussion (21 juni 2021)

Meer weten

Common Sense Society

Nederland

De Common Sense Society (CSS) is een internationaal netwerk met takken in de VS, Hongarije en Nederland. Afdelingen in het Verenigd Koninkrijk en Polen zijn in voorbereiding. Ons doel is bij te dragen aan het levend houden van geordende vrijheid in de Westerse traditie door het helpen vormen en bij elkaar brengen van leiders van vandaag en van morgen. Hiertoe organiseren we rondom de thema’s vrijheid, welvaart en schoonheid salonbijeenkomsten, academische verdieping en andere gelegenheden tot discussie.

Meer weten

Plaatsen

De Common Sense Society werd in 2009 als debatforum opgericht door een groep Amerikaanse en Europese studenten. Ze wilden de ideeën verkennen die onze geschiedenis hebben gevormd en onze toekomst sterk zullen beïnvloeden. Zo werd CSS een viering van het morele, sociale, politieke en culturele erfgoed dat onze gemeenschappelijke beschaving heeft doen ontstaan.

Vandaag de dag heeft de Common Sense Society zich verspreid over Europa en Noord-Amerika. Onze nationale vestigingen bieden verschillende middelen en programma’s, maar onze missie is dezelfde: het bevorderen van de ideeën van vrijheid, welvaart en een cultuur die menselijk bloeien ondersteunt—aspiraties die alle mensen, op alle plaatsen, kunnen bereiken.

Meer weten

Het laatste nieuws

Zie al het nieuws
Vrijheid
28 mei 2022
Salonbijeenkomst met Frank Judo
Verder lezen
Vrijheid
25 mei 2022
China en het Westen met Frank Pieke en Eric Hendriks-Kim
Verder lezen
Schoonheid
28 april 2022
Exclusief diner met Rod Dreher
Verder lezen
Blijf op de Hoogte

Schrijf je in voor onze Tocqueville Programma mailinglijst.


We sturen u af en toe e-mails over aankomende evenementen, publicaties en kansen om in contact te komen met Common Sense Society–Nederland. Privacybeleid.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.