Vrijheid

"Zij die een essentiële vrijheid zouden opgeven voor tijdelijke veiligheid, verdienen noch vrijheid noch veiligheid."
– Benjamin Franklin
Bronzen standbeeld van George Washington door Jean Antoine Houdon en zicht op Constantino Brumidi’s “Apotheose van Washington” in de Rotunda van het Capitool van de VS.

Deze ideeën veranderen
overal levens.

"Gerechtigheid voor allen onder de wet" gegraveerd op de westgevel boven de voordeur van het gebouw van het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington, D.C.
Waarom is vrijheid belangrijk?

De inherente en gelijke rechten van elk individu vormen de basis van vrijheid. Deze rechten worden het best beschermd in een systeem van geordende vrijheid binnen een rechtsstaat. Zoals de vooraanstaande geleerde en Harvard Senior Fellow Niall Ferguson het zegt, vrijheid hangt af van "de heiligheid van individuele vrijheid en de zekerheid van privé-eigendomsrechten, gewaarborgd door een vertegenwoordigende, constitutionele regering."

Alle individuen hebben de heilige vrijheid om vrijwillig hun arbeid en vrije tijd te gebruiken, op de manier van hun keuze, waardoor ze vrijelijk hun belangen kunnen nastreven.

Zelfbeheersing en het vermogen om te oordelen stellen mensen in staat om zinvolle keuzes te maken voor persoonlijk en sociaal voordeel. Vrijheid zonder het vermogen om zichzelf te beheersen maakt snel plaats voor tirannie. De Common Sense Society helpt toekomstige leiders om de aard van vrijheid en de relatie met menselijke gelijkheid, de rechtsstaat, de markt, sociale instellingen, ons cultureel erfgoed en persoonlijke verantwoordelijkheid te verkennen. Dit diepe begrip van vrijheid doet dienst als lens om de omstandigheden en problemen van onze tijd te begrijpen en te benaderen.

Blijf op de Hoogte

Schrijf je in voor onze Tocqueville Programma mailinglijst.


We sturen u af en toe e-mails over aankomende evenementen, publicaties en kansen om in contact te komen met Common Sense Society–Nederland. Privacybeleid.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.