Welvaart

"Het succes van een beschaving wordt niet alleen gemeten in haar esthetische prestaties, maar ook, en zeker nog belangrijker, in de duur en kwaliteit van leven van haar burgers."
– Dr. Niall Ferguson
“Waterkant Hudson Rivier, New York”, olieverf op doek door Colin Campbell Cooper. Opgenomen in het zicht zijn de Woolworth en Singer gebouwen, destijds de grootste en op één na grootste gebouwen ter wereld.

Deze ideeën veranderen
overal levens.

Waarom is welvaart belangrijk?

Welvaart is het resultaat van een systeem waarin elk individu in staat is om te genieten van de vruchten van zijn of haar eigen arbeid. Het veiligstellen van een nog betere toekomst door innovatie, vrijwillige uitwisseling en marktconcurrentie vereist een hernieuwde inzet ten behoeve van economisch begrip, onderwijs en de bescherming van privé-eigendom. Het is van vitaal belang om de deugden en morele grondslagen te begrijpen die marktmechanismen, zoals vrijwillige contracten, mogelijk maken. Ditzelfde systeem stelt individuen in staat om hun leven te verbeteren door te voorzien in de behoeften van anderen.

De Common Sense Society werkt aan het ondersteunen van toekomstige ondernemers en beleidsmakers die vrijheid en kansen in hun gemeenschappen bevorderen. CSS viert ook de successen van gewone mannen en vrouwen wiens vindingrijkheid, opoffering en ijver hebben bijgedragen aan de welvaart die we nu genieten. Zij moeten een bron van inspiratie zijn, geen objecten van laster.

Blijf op de Hoogte

Schrijf je in voor onze Tocqueville Programma mailinglijst.


We sturen u af en toe e-mails over aankomende evenementen, publicaties en kansen om in contact te komen met Common Sense Society–Nederland. Privacybeleid.
Thank you for signing up!
Oops! Something went wrong while submitting the form.